torsdag 26 juni 2014

Tack för allt och lite till

Det största felet hos många människor idag är att de är så jävla otacksamma! De tar saker för givet och tar dumma beslut som följd. Fler människor borde få ta emot rejält med skit här i livet så de lär sig att visa lite tacksamhet och därmed kanske också en gnutta ödmjukhet inför livet i största allmänhet. Varje människojävel borde vara så tacksam att de tackar för var dag de får av lycka och glädje. Men alltför många har fått för mycket gratis. För lite motgång och för mycket medvind. Och så blir de precis som bortskämda snorungar som aldrig behöver offra något och som får allt de pekar på just när de pekar. 

Nej, jag är visst inte bitter! Jag tycker bara att det är sorgligt att det ser ut såhär. Och samtidigt som jag inte önskar mina medmänniskor något av ondo så skulle det inte skada om en och en annan fick känna på verklig motgång någon gång här i livet. För ibland verkar det vara först då folk inser hur jävla bra de har det och hur tacksamma de egentligen borde vara!

Otacksamhet är bland det minst klädsamma som finns!

Och mycket kan man säkert säga om mig - men TACKSAM, DET är jag för varje glädjerik minut jag får av livet! (Och kanske i synnerhet för livet jag fått i form av min vackra och underbara dotter <3 )
Jag tar inte mitt liv och allt mitt goda för givet och jag försöker påminna mig själv varje dag om att tacka för allt gott jag har i form av både människor, kärlek och materiella ting. 

För tänk, vilket mirakel livet är ändå. Vem vore jag om jag inte var tacksam för att solen lyser på oss och värmer våra kroppar, för all kärlek, för all god mat, för den vackra naturen, för träden, för vattnet, för alla fina saker jag fått äran att äga, för taket över mitt huvud, för min familj, för mina vänner, för mitt barn!?
Och vem är du om du inte är det?!1 kommentar:

  1. Helt rätt! Det bästa vore ju om man kunde uppskatta det man har omkring sig och vara tacksam utan att behöva gå igenom något tungt/jobbigt. Jag är så otroligt tacksam varje dag för mitt nya jobb, vårt nya hus, vårt liv, underbara Tyra och jag är ju rädd att "snart vänder lyckan"... Men jag försöker att inte tänka så utan bara vara i nuet och vara tacksam över att vi har det bra.

    SvaraRadera

Tidigare inlägg