tisdag 8 oktober 2013

Jul jul strålande jul. Och så flytt förstås!

Idag har jag varit och hälsat på vårt nya hem. Uppdraget var att mäta lite för att kunna planera möblering sedan. Allt klaffade i princip enligt så jag först hade tänkt. Det ska till ett jävligt bra minne och ett gudomligt ögonmått men det har alltså jag. Tydligen.

Hur som helst så kände jag bara glädje. Det är absolut inte prickfritt men det kommer bli perfekt. Mysigt och lagom stort med bra planlösning och fin omgivning. Nu längtar jag som fasen. Det känns så konstigt att flytta nu igen. Eftersom vi inte ens sålt det vi har så känns det så avlägset. Men jag insåg idag att det inte alls är så avlägset. Nu är det bara att hoppas att någon faller för vårt hem vi har nu så vi blir av med det fort. Dubbelt boende är varken praktiskt eller billigt. 

Och förutom det så längtar jag till jul. Och fasar för den. Hur ska en jul utan morfar se ut? Jag tror jag aldrig under mina 27 år i livet har firat en enda jul utan morfar. Min bästa, finaste morfar. Saknar honom så himla mycket och det gör ont att tänka på att han inte finns. För han gör ju inte det. Man blir rädd för att glömma, att minnena ska bli så avlägsna att det verkligen känns som att han är borta. Jag ska göra allt för att det inte ska kännas så.

Och jag ska göra allt för att vår son eller dotter som snart kommer till världen, får lära känna morfar också även om hon/han aldrig kommer få träffa honom. På så sätt kanske han kan leva vidare hos oss. 

Han får bli den där figuren i berättelserna som får betydelse som om han vore där på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidigare inlägg