måndag 29 oktober 2012

Att söka jobb i kommunen

Nyköpings kommun är enligt mig en av Sveriges vackraste. Det är ju därför jag bor här.

Men! När det kommer till att hantera rekrytering är kommunen inte alls lika underskön. Det har jag själv fått erfara.

Sökte ett jobb innan sommaren. Fick kontakt med kommunen efter sommaren. Fick komma på intervju för ett jobb jag verkligen ville ha. Sedan fick jag vänta. Och vänta. Och vänta.

När jag väntat en hel månad mejlade jag dem och frågade hur det gick. Jag hade ju fortfarande inte hört ett knyst. Fick till svar att de återkommer när de är klara med intervjuerna (va?! Är de inte redan klara?)

Nu är detta snart en månad sen. Jag har bestämt mig för att gå vidare med annat. Kommunen har fortfarande inte hört av sig.

Så jag skrev ett mejl och meddelade att jag inte längre är intresserad av jobbet. Och jag skrev precis vad jag tyckte och tänkte om deras sätt att sköta det hela.

Det är så tråkigt alltihop och man hade ju kunnat önska att en kommun skall föregå med gott exempel och värna om de sökande de har, visa respekt för andras tid osv osv osv.

Men nä! Och synd för er kommunen, att ni förlorade en eldsjäl för ert lag.
Jag är numera mycket tveksam till att ta något jobb alls inom kommunen med denna behandling.

Jag hade kunnat göra mycket nytta. Nu får man bara hoppas att kommunen finner någon annan passionerad människa som kan arbeta för dem, göra ett bra jobb - och som accepterar att bli behandlad såhär.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidigare inlägg