fredag 14 september 2012

Where did you go Ricki?

Jag minns det som igår. Jag och Rebecha satt på hennes iskalla rum ute i Danvik Oxelösund. Hennes lillasyrra kom in mellan varven och störde oss i våra viktigheter. En av dessa var att kolla på Ricki Lake. Det var bara hos Rebecha jag kollade på det. Och nåja, jag var där ganska ofta och programmet sändes väl varje dag eller sådär så en hel del avsnitt hann man nog plöja på den där tiden. Det var nästan alltid samma grej. Otrogna par eller helt enkelt totalskruvade människor som inte hade det allra minsta av vett innanför pannbenet. De hade ett vulgärt språk och slogs. Så långt ifrån allt vad vi kände till då (fast det skulle komma att ändras längre fram sen). Det var fascinerande. Och spännande.

Jag minns det också som att Ricki var på något sätt en trygghet i all den där röran som försiggick i programmet. Hon var liksom en fast punkt som var till synes helt normal. Och gullig. En helt vanlig, snäll människa. Det var nog en stor orsak att man fortsatte kolla också kanske. Hon var som vem som helst. Inte som Oprah som hade kommit att bli någon slags övermänniska. Nä, Ricki var genuin på ett sätt som Oprah aldrig skulle bli. Man gillade henne liksom.

Sen försvann Ricki Lake. Eller så var det vi som fick andra intressen. Men hur som helst så fick jag nu syn på en artikel om Ricki i Aftonbladet och då började jag genast tänka på Rebecha och alla avsnitt vi en gång sett. Och tydligen finns showen fortfarande kvar. Eller så är det återupplivad. Jag vet inte riktigt. Ska nog ta mig en titt och se vad man tycker nu i alla fall.

"Go Ricki, Go Ricki, Go Ricki"

Where did you really go Ricki?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidigare inlägg