tisdag 4 september 2012

Anställd på halvtid, vän på heltid.

Kärlek, vänskap och lojalitet. Jag har för ett antal år sedan gjort en ful tatuering med den betydelsen. Och även om jag idag önskar tatueringen ogjord så står jag fortfarande för orden den fört med sig.

Och det där med lojaliteten då. Vad betyder det egentligen? Jo jag ska tala om det nu för det finns många som saknar den.

För mig innebär lojalitet att man är någon att lita på. Tex. Om du anställer mig så ingår jag ett avtal som innebär att jag gör alla mina arbetsuppgifter och förmodligen lite till. Och om vi säger att vi är vänner, då står jag vid din sida när det gäller och du kan ringa mig när helst du vill prata. Du kan lita på att jag tar dig i försvar om någon gör dig orätt och att jag ställer upp och lyssnar när du behöver.

Det är så enkelt att vara lojal. Trodde jag. Jag trodde i min enfald att alla var så. Att alla kände att en deal är en deal. En vän är en vän, en anställning är en anställning. Man gör det man lovat. Man ÄR det man lovat. Man kan vara anställd på deltid, men en vän är på heltid. Och den som bara vill vara vän till 50 procent, är ingen vän.

Så med det sagt, till er alla deltidsvänner därute:
Adjöss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidigare inlägg