måndag 27 augusti 2012

Rapport från en väldigt trött Måndag

Den här helgen har som vanligt varit fullproppad med människor, "todos", mat och fläng. Det har varit en ovanligt bra helg men också ovanligt utmattande.

På fredagen var jag ute med ett gäng härliga tjejer och åt middag på O´learys. En dödsmördargod biff med chilibea. Kommer verkligen gå dit igen (i Nyköping!). Vi hade jättetrevligt och det var skönt att umgås med bara tjejer och på hemmaplan för en gångsskull.

På lördagen fick jag och Anders flänga tillbaka upp till Sthlm fram och tillbaka eftersom vi glömt 70-årspresenten till Mormor Aina. Typiskt oss. Men det gick rätt bra, sen gjorde vi några ärenden på stan, åkte till torpet och packade ihop, åkte på 70-årskalas med hela familjen! Vi hävde i oss ett gäng skaldjur av diverse sorter och en makalös laxtårta signerad mamma Katarina Backberg. (Kanske dristar mig till att ge er recept snart för den var verkligt gudomlig!)

Efter 70-årskalas tog vi bilen till Vålarö och fortsatte sedan på Cykel till vad som skulle komma att bli en riktigt kul kräftskiva med massor av trevligt folk, vin, musik, gitarr och sång och en studsmatta! Vi kom hem framåt 3 -snåret och somnade ganska gott (efter en mer eller mindre stadig cykeltur i skogen).

På söndagen hade vi bjudit in till Söndagsmiddag på Vålarö och bakfulla och jävliga åkte jag och Anders och handlade mat och sen var det bara att börja slava vid spisen när vi kom tillbaka till landet. Det tog en stund. Är inte helt smärtfritt att laga mat till 12 pers men det gick tillslut och alla blev mätta och glada.

Vid 20-tiden på Söndagen styrde vi utmattade mot Stockholm och sov sedan gott efter ett avsnitt Shameless.

Idag har jag fortfarande ont i huvudet. Undrar om jag fortfarande är bakis eller om jag bara håller på att bli höstförkyld. Hur som helst så tänker jag ta ett par fridfulla helger framöver och bara strosa bland stock och sten, lyssna på bra musik, skriva en dikt eller två och bara vara. Längtar redan! Och förresten! Hösten är här! Och den är mer än välkommen!

Världens bästa 70-åring - Hösthimmel - Studsmattehäng - Söndagsmiddag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidigare inlägg