tisdag 28 augusti 2012

Världens godaste laxtårta (10-12 bitar)

Botten:
200 g kavring
75 g smör

Fyllning:
5 gelatinblad
250 g rökt lax
1 röd lök
2,5 dl grädde
1 burk kesella (250 g)
2 dl creme fraiche
2 msk citronsaft
Finrivet citronskal (1 citron)
0,5 kruka dill
Salt
Peppar
Chili

Garnering:
Röd kaviar
0,5 kruka dill
Citron
Räkor
(Eller lite vad man vill)

Gör såhär:
Skär av kanterna på kavringen och kör den i mixer så det blir smulor. Smält smöret och blanda det med kavringen. Tryck ut degen i en löstagbar form och ställ i kylen så länge. Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten minst 10 minuter så de blir mjuka. Skär laxen i små bitar och finhacka löken. Blanda lax, lök, kesella, creme fraiche, grädde, citronsaft, citronskal, dill och kryddor efter smak. Smält gelatinbladen i någon matsked vatten i en liten kastrull, rör ner i fyllningen under omrörning. Ta fram formen ur kylen och häll fyllningen ovanpå degen, låt stå i kylen minst 4 timmar! Garnera strax innan servering.


MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tidigare inlägg